Col·labora per detectar la vespa velutina

Dilluns, 25 de maig de 2020 a les 00:00

Revisa els voladissos de casa teva o del teu edifici i AVISA’NS si veus una bola rodona feta d’un material com paper, de la mida d’una taronja, amb un forat, com la de l’imatge @ajullastrell #Ullastrell

La vespa velutina (Vespa velutina nigrithorax), també coneguda com a vespa asiàtica, és una espècie invasora que ha generat preocupació en l’apicultura i la conservació dels ecosistemes. No representa un perill immediat per a les persones però cal actuar amb precaució. La picada de la vespa asiàtica no és més forta que la de la vespa comuna, excepte per a persones al·lèrgiques. Només en cas de sentirse amenaçada prop del niu poden atacar en gran nombre i pot resultar perillós.

La seva mida és de 3 centímetres de llargària, gairebé el doble de la vespa comuna. Hi ha però altres vespes i abelles de mida gran que no són problemàtiques.

Construeix dos tipus de niu: el primari, petit i rodó que podem trobar sota cobert (habitualment en edificis) entre els mesos de març i maig, de la mida d’una taronja; i el definitiu, gros i voluminós que fabriquen a partir del mes de maig en les parts altes d’arbres o també en edificacions.

 

Darrera actualització: 25.05.2020 | 09:14