Aprovació dels Plecs per a la licitació del Projecte de Recollida de residus Porta a Porta

Dijous, 13 de febrer de 2020 a les 00:00

El Govern municipal ( ERC) va porta ahir al ple la aprovació els plecs per  a la licitació del nou canvi de model de recollida de residus d’Ullastrell que a l’octubre passarà a ser Porta a Porta.

Per aquest any 2020 la Unió Europea marca objectius de reciclatge de recollida selectiva del 60%, Catalunya del 50% i el Consorci de Residus del Vallès un 60%. Les dades de recollida selectiva del 2019 d’Ullastrell son del 42%, lluny dels objectius establerts.

Poblacions amb model de recollida de residus porta porta com Matadepera o Vacarisses estan per sobre del 90% i 80% respectivament, fet que demostra que aquest canvi de model té com a resultat bons índex de reciclatge.

Amb el porta a porta s’ aconseguirà molta més coresponsabilitat per part de les persones usuàries de servei i permetrà tenir un millor control i seguiment del servei.

El servei que es descriu en aquests plecs  aprovats té un cost més elevat, condicionat al servei molt més personalitzat. Puja una quantitat de 168.455, 64 euros anuals més IVA, dividits em 129.000,44 euros de recollida de residus, 28.549,68 euros de neteja viària i 10.905,55 euros de gestió de deixalleria.

La contractació serà de 4 anys i un any de prorroga i es preveu començar el proper mes d’Octubre de 2020. Abans però es farà una campanya informativa i de sensibilització ciutadana.

Aquest és un nou pas projectat per el govern municipal emmarcat en la voluntat de seguir cuidant el medi ambient i el nostre entorn. En aquest sentit , en els darrers anys, s’han aplicat polítiques mediambientals a Ullastrell com que tots els edificis municipals s’escalfen totalment o parcialment amb biomassa, la instàl·lació de plaques fotovoltaiques a l’escola, la col·locació de llums led en l’enllumenat públic, les netejes forestals o la darrera inauguració de la deixalleria municipal.

Els plecs van ser aprovats per unanimitat amb els vots dels 2 regidors de Junts per Catalunya.

Darrera actualització: 13.02.2020 | 12:11

Imatges

ple